Waarschoot heerst ! Maar wat een spannende thriller…

IMG_20190414_140743
Een spannende thriller, we kunnen het allemaal wel eens smaken. Een goed glas wijn of ander lekkers, de haard aan en diep in een boek of film duiken die ons de rillingen over de rug laat lopen. Heerlijk, als we er de tijd voor vinden. Tijd, het meest schaarse goed voor de gemiddelde pony-ouder want wij zijn ofwel op training, op wedstrijd of in het allerzotste geval organiseren we zelf wel een wedstrijd, kaasavond of tornooi. En toch…

Dit weekend kon beide. Het provinciaal dressuur criterium werd beslecht. De laatste wedstrijd in een reeks van 5 ging uitmaken welke ruitertjes de felgeprezen trofee mee naar huis konden nemen. Het stond er goed voor bij LRV Waarschoot. Laura De Wispelaere voerde haar reeks in CB2 aan maar diende toch punten te scoren om de hoogste plaats te behouden. Vorige wedstrijd liep het mis en keerde Laura puntenloos huiswaarts… Manon Clement had de laatste 2 wedstrijden mindere resultaten gehaald een 4e en 7e plaats lieten haar terugvallen naar de 3e stek in het klassement. 

Gisteren te Moerbeke op een uiterst zwaar zanderig terrein diende het te gebeuren. Beide ruiters vatten hun reeks aan en de ouders en aanwezige supporters keken in spanning toe. Manon startte om 9h54 in ring 7 en reed …goed. Enkele schoonheidsfoutjes, maar het was zeker niet slecht. Laura en OBI DJ (ingereden door Nathan, want de uren van het springen en dressuur waren ons ongunstig) ging uiterst geconcentreerd van start. Enkel kleine foutjes werden genoteerd, maar opnieuw steeg de spanning. Wat zou het worden, wat zouden de tegenstanders doen ? Omstreeks 13 uur was de prijsuitreiking voorzien.

Zenuwachtig begon het lange wachten. Frequent naar het resultatenbord kijkend of er al iets verscheen… Hopeloos de LRV site (Equester op je mobiele telefoon…is een drama) bezoekend. En plots kwamen de papieren aan het bord. Een regelrechte ‘stampede’ ontstond en de ouders en ruiters kropen bijna letterlijk over elkaar om toch maar een glimp van het resultatenbord te krijgen. En ja hoor de spanning bleef, en hoe… Manon had haar reeks gewonnen en Laura was verdienstelijk 3e. De prijsuitreiking bracht enkel nog meer spanning… Wat zou het eindklassement geven ? Door de verschillende ringen en complexe puntenrekning was het niet evident.  Tientallen simulaties werden gedaan, “wat als” en “hoe kan”…. EN plots verscheen op equester de eindrangschikking die we stil hielden voor de ruitertjes….

De prijsuitreiking nam aanvang en we schoven met zen allen dicht naar het podium. Een niet nader genoemd subject was verwonderd voor onze (LRV W.)  interesse voor dit dressuurcriterium, het was ooit anders geweest… 

En ja hoor, het ongelofelijke gebeurde zowel Laura als Manon hadden het gehaald. Beide ruiters haalde de winst in het provinciaal dressuurcriterium. LRV Waarschoot did it again… Audrey Delanghe die haalde met haar eerste deelname in het criterium een heel knappe 5e plaat met Samba. Tijdens de tegelijk gehouden springwedstrijd liep Laura foutloos met Rasta in de A70 en had ze 1 foutbalkje in CB met OBI DJ. OOk hier opnieuw heel knappe prestaties. 

Zo een dag te mogen beleven, ouders, ruiters en sympathisanten in de koude lentezon… Ik vond er nog steeds niet de juiste superlatieven voor. Wij, de ouders, werden terecht euforisch. Ik kan verkeerd zijn maar door de koude wind zag ik links en rechts een traan en niet alleen bij de ruiters…