Eremetaal voor LRV Waarschoot

geen houden aan

Het hagelde letterlijk in Eksaarde die zondagochtend… En ook de wind was letterlijk van de partij ditmaal. De dressuur wedstrijden gingen door in een inferno en bleken een inferno. Manon Clement en Kielio, net naar DB2 gepromoveerd kon het nog droog houden en strandde op een verdienstelijke 7e plaats. Niet slecht voor een eerste deelname aan de reeks. Laura De Wispelaere startte met de ongesmolten hagelstenen in de nek, wat niet alleen ruiter maar ook pony zwaar tegenviel. Obi DJ besliste dat het genoeg geweest was en keerde nukkig de rug naar de jury. 

En toen werd het zomer. 

De zon stuurde ons allen richting springpiste waar we verwarmd werden, letterlijk en figuurlijk. Met Rasta bleef Laura mooi foutloos in de Jonge Pony aspiranten 80. Opnieuw Laura ditmaal met  diezelfde nukkige Obi DJ van ’s ochtends werd prachtig 2e in de klasse CB. Audrey Delanghe behaalde met Samba van De Claevervalei eenzelfde prachtige 2e plaats in de klasse DB 90. En dan kwam Eline Dewispelaere met Mallorca en de letterlijke kers op de taart. Zij bleef foutloos bij de jonge pony’s bij zowel 90 en 100cm. De barage die nog 5 cm aan de balkhoogte toevoegde werkte ze sneller af dan alle concurrenten. Een prachtige overwinning…

Zoals mijn tante steeds herhaalde “Er is steeds zon aan het eind van de hagelbui”. Of iets gelijkaardigs… Ik weet niet meer precies hoe het klonk. Wat ik wel weet is dat er na LRV Waarschoot meestal jaloerse blikken volgen…